CABINET DE AVOCAT DIVORT IN IASI

+40 749 028 782

Avocat in Iasi pentru Divort prin Acordul Partilor

avocat-divort-iasi

Divortul prin acordul partilor: poate fi obtinut atat pe cale judiciara, cat si pe cale administrativa sau prin procedura notariala. Indiferent de forma in care se realizeaza, cabinetul nostru ofera consultanta juridica in vederea parcurgerii si finalizarii acestei proceduri.

  • Divortul pe cale administrativa presupune desfacerea casatoriei de catre ofiterul de stare civila de la locul incheierii casatoriei sau de la ultimul domiciliu comun al sotilor. Divortul prin aceasta procedura este posibil doar atunci cand sotii nu au copii minori.
  • Divortul prin procedura notariala: notarul public va putea constata divortul prin acord chiar si in cazul in care exista copii minori, insa doar daca sotii convin asupra tuturor aspectelor ce privesc desfacerea casatoriei.
  • Divortul pe cale judiciara: in situatia in care sotii nu pot sau nu doresc sa apeleze la procedura administrativa sau procedura notariala, dar sunt de acord cu desfacerea casatoriei, divortul va fi solutionat de instanta de judecata.