Avocat Divort

Avocat specializat in procedura de Divort

Divort rapid in Iasi

Procedura divorțului reprezintă un moment traumatizant în viața celor doi soți, motiv pentru care un divorț rapid, amiabil, prin acordul soților, poate scurta această perioadă neplăcută.

Fiecare caz de divorț trebuie analizat în funcție de particularitățile sale și, luând în considerare manifestarea de voință a clienților, urmează a fi stabilită cea mai bună abordare. Divorțul prin acord se poate desfășura în fața unui notar public sau în fața instanței de judecată.

Cererea de divorț prin acord poate fi semnată de ambii soți sau de mandatarul lor comun, respectiv de avocat. Așadar, dacă ați hotărât ambii soți în mod definitiv că doriți să divorțați, varianta cea mai indicată este să mergeți împreună la același avocat pentru a urma calea mai rapidă a divorțului prin acord.

divort
Divort in Iasi

Pe lângă acordul cu privire la divorț, este recomandat să ajungeți la o înțelegere și asupra accesoriilor atașate unei cereri de divorț, respectiv numele purtat după divorț, stabilirea domiciliului copiilor minori atunci când este cazul, exercitarea autorității părintești, programul de vizită, pensia de întreținere datorată minorilor sau unuia dintre soți, partajul bunurilor comune etc. Dacă doriți ca pronunțarea divorțului să fie cât mai rapidă, partajul bunurilor comune poate face obiectul unui proces ulterior.

In situația divorțului prin acord, instanța judecătorească nu va reține culpa unuia dintre soți pentru destrămarea căsătoriei și nu va face mențiune despre aceasta în hotărârea de divorț, ceea ce poate avea diverse efecte juridice în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte – de exemplu nu se vor putea solicita despăgubiri pentru prejudiciile materiale sau morale suferite în urma divorțului și nici o prestație compensatorie, condiția pentru acordarea unor astfel de despăgubiri fiind reținerea culpei celuilalt soț.

Pentru mai multe detalii puteti vizita site-ul avocatiasiduhnea.ro